/

Challenge

As part of a major reinvention of one the country’s largest health fund and life insurance organisation’s headquarters, WMK delivered the design for an integrated fit-out and base build upgrade for HCF’s Sydney head office. 

 

The new spaces were to closely tie in with the company’s brand values of health and wellbeing. 

 

 

 

HCF - hallway breakout seating
HCF - stairs
HCF - small meeting room

 

Solution

Each floor reinforces on health and wellbeing, with green planting throughout, sit-to-stand workstations, and a choice of colourful and varied breakout spaces to support HCF’s ‘no eating at desks’ policy.

 

Floors are connected via a vibrant central stair with integrated lighting, to encourage teamwork and collaboration. 

 

Managers are now seated in an open plan environment to further encourage communication and openness.

HCF - workstations
HCF - green meeting room
HCF - round room

Outcome

In line with targets, the base build has achieved a five-star Greenstar rating.

 

The delivered floors of HCF’s premises offer a vibrant and connected working environment that facilitates communication and interaction.

 

New end-of-trip facilities offer a useful service for employees while tying in closely with HCF’s health and wellbeing positioning.

 

The remainder of the building upgrade continues at pace.

HCF - Quiet Room
HCF - end of trip
HCF - lit stairs