CHANDOS STREET
MIXED-USE

SYDNEY

Challenge

The brief was to design a contemporary apartment building that maximises the views to the north on a small elongated corner site in Chandos Street, St Leonards.

Solution

The scheme incorporates retail and communal spaces to the ground floor with two levels of basement car parking below.

There are 13 apartments spaced over four levels with a mix of studios, one and two bedroom apartments. Each floor is laid out to maintain not only the amazing outlook to the north as well as maximise the fresh air and sunlight to each apartment.

Outcome

The design strategy has created a development that has a unique presence within this rapidly changing suburb.

The building has a strongly articulated sculptural form with a combination of masonry elements and zinc cladding that breaks down the building’s scale.

The retail on the ground floor activates the street edge and brings with it a greater sense of community.